Γιατί να επισκεφτώ το Γραφείο Γενικών Υποθέσεων Αυτοκινήτων του Εμμανουήλ Πουγκά;

Πρώτον είναι θέμα χρόνου....
 Θα χρειαστείτε ένα μήνα ή και περισσότερο από την κατάθεση των δικαιολογητικών σας στο ΚΕΠ για να παραλάβετε έτοιμη την μεταβίβαση σας. 
Το κυριότερο όμως είναι το επόμενο σημείο που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. 
Το ΚΕΠ όταν καταθέσετε τα δικαιολογητικά σας θα σας δώσει ένα αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης σας που ΔΕΝ είναι μεταβίβαση. Ο αγοραστής του αυτοκινήτου δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με αυτό το χαρτί ούτε μπορεί να ασφαλίσει το αυτοκίνητο.
Αυτό αναφέρεται ρητά στο ΦΕΚ 2254 /19-8-2014 (παράρτημα 28256,28257) που καθορίζει τις διοικητικές διαδικασίες που διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ :
Η διαδικασία της μεταβίβασης ολοκληρώνεται, μόνο εφόσον ελεχθούν τα εκ του νόμου απαραίτητα δικαιολογητικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Μεταφορών & Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας και εκδοθεί από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών νέα άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη ή του νέου κατόχου και όχι με την κατάθεση της αίτησης στο ΚΕΠ.

Δηλαδή όταν καταθέσετε τα δικαιολογητικά σας στο ΚΕΠ, αυτό θα τα στείλει στην Υπηρεσία Μεταφορών προς έλεγχο. Αν τα δικαιολογητικά είναι εντάξει και δεν υπάρχει καμία έλλειψη η Υπηρεσία Μεταφορών θα εκδώσει νέα άδεια κυκλοφορίας την οποία θα αποστείλει πίσω στα ΚΕΠ για να την παραλάβετε εσείς. 
Αν υπάρχουν ελλείψεις θα γνωστοποιηθούν στο ΚΕΠ το οποίο θα σας ειδοποιήσει να προσκομίσετε τα σωστά, θα τα αποστείλει πάλι στην Υπηρεσία Μεταφορών κ.ο.κ

  • Εμείς θα παραλάβουμε τα δικαιολογητικά από την πόρτα σας...
  • Θα τα ελέγξουμε και θα σας γνωστοποιήσουμε άμεσα για τυχόν ελλείψεις.
  •  Θα εκδώσουμε για λογαριασμό σας την απαραίτητη βεβαίωση περί μη οφειλής Τελών Κυκλοφορίας από την ΔΟΥ , γλυτώνοντας σας από την αναμονή σε μία ακόμη ουρά. 
  • Θα τα καταθέσουμε στην Υπηρεσία Μεταφορών και θα σας φέρουμε την νέα άδεια στην πόρτα σας το συντομότερο δυνατό.

Έτσι δεν έχετε το ρίσκο να παραδώσετε το αυτοκίνητο σας στο αγοραστή ΧΩΡΙΣ να είναι μεταβιβασμένο σε αυτόν με ότι αυτό συνεπάγεται...